Κυκλώνας σαρώνει την Ινδία

Κυκλώνας σαρώνει την Ινδία

Άνεμοι 135 χιλιομέτρων προκάλεσαν τρόμο στη νότια Ινδία, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Νεκροί, τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές (Vid)

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κυκλώνα Θάνι στη νότια Ινδία, κοντά στην πρώην γαλλική αποικία Ποντισέρι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα και πρόσθεσαν πως χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο κυκλώνας έπληξε το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού χθες Παρασκευή με ανέμους που έφτασαν τα 135 χιλιόμετρα την ώρα και κύματα ύψους 1,5 μέτρων. Περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι παραθαλάσσιων χωριών αναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν από ηλεκτροπληξία ή όταν κατέρρευσαν σπίτια, διευκρίνισε αξιωματούχος της περιοχής Κουνταλόρε, που επλήγη περισσότερο.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ποντισέρι, δημοφιλή προορισμό για ινδούς και ξένους τουρίστες. Δέντρα ξεριζώθηκαν και οδική αρτηρία μήκους 40 χιλιομέτρων υπέστη σημαντικές ζημιές.

Η ένταση του κυκλώνα μειώθηκε και σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η περίοδος των κυκλώνων στην Ινδία διαρκεί από τον Απρίλιο ως τον Δεκέμβριο. Το 1999 ένας "σούπερ-κυκλώνας" προκάλεσε το θάνατο 10.000 ανθρώπων στο κρατίδιο Ορίσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Cyclone Thane Pounds India’s Coast

SHARE:

24Media Network