Κυπριακό: Έτοιμη για νέο ταξίδι στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Έτοιμη για νέο ταξίδι στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ
philenews.com

Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα αφιχθεί σύντομα στην Κύπρο γεγονός που θα "τρέξει" τις εξελίξεις.

Στην Κύπρο θα αφιχθεί άμεσα ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου από τη Νέα Υόρκη, η Τζέιν Χολ Λουτ ετοιμάζεται για το πρώτο, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, ταξίδι στο νησί.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Σε πρώτη φάση, κι αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει ακόμα μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, η Τζέιν Χολ Λουτ θα προβεί σε μια διερεύνηση της όλης κατάστασης όπως έχει σήμερα, ένα χρόνο μετά το Βερολίνο. Αυτή η διερεύνηση θα γίνει μέσα από μια επίσκεψη της Λουτ στο νησί και επαφές με τις δύο πλευρές. Οι πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο κύκλος επαφών να συμπεριλάβει και τις τρεις εγγυήτριες, δηλαδή Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία.

Στη βάση του αποτελέσματος των επαφών της η Τζέιν Χολ Λουτ θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα. Δηλαδή μόλις αισθανθεί ότι είναι αποδεκτό να συγκληθεί μια διαδικαστική συνάντηση με την συμμετοχή των πέντε (οι δύο πλευρές στο νησί και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις) τότε θα προβεί και στην ανάλογη εισήγηση προς την κατεύθυνση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να συγκαλέσει την διαδικαστικού χαρακτήρα διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σ’ ότι αφορά τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, φαίνεται πως δεν θα μείνει αδρανής περιμένοντας την επιστροφή της Λουτ για να αποφασίσουν τι δέον γενέσθαι. Αναμένεται ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα κατεχόμενα, θα κάνει ο ίδιος διερευνητικές συνδιαλέξεις με τους δύο ηγέτες. Αναλόγως των εξελίξεων ο Γενικός Γραμματέας ενδέχεται να επικοινωνήσει με τους ηγέτες των δύο πλευρών στο νησί είτε αυτή είτε την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα