Κύπρος: Απόπειρα δολοφονίας επιχειρηματία – Τέσσερις τραυματίες

Κύπρος: Απόπειρα δολοφονίας επιχειρηματία – Τέσσερις τραυματίες
Περιπολικό της Αστυνομίας Κύπρου (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές στην Αγία Νάπα μετά από πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων σε καφέ-εστιατόριο. Στόχος φέρεται να ήταν επιχειρηματίας, ο οποίος είχε φύγει πριν την επίθεση

Απόπειρα δολοφονίας έγινε τα ξημερώματα σε καφε-εστιατόριο το οποίο βρίσκεται στην οδό Κρύου Νερού στο κέντρο της Αγίας Νάπας, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το philenews.com, πιθανός στόχος φέρεται να ήταν γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου και της Αγίας Νάπας, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά πριν από τον χώρο όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο δράστης, ο οποίος φορούσε κουκούλα, πέρασε έξω από καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και έριξε περίπου 25 πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Ακολούθως, διέφυγε πεζή προς τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσας όπου και πέταξε το πυροβόλο όπλο, το οποίο εντοπίστηκε στον υπόγειο χώρο του Μουσείου Θάλασσας γύρω στις 9.15 το πρωί της Κυριακής.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, δήλωσε ότι έχει εντοπιστεί στη σκηνή, μεταξύ άλλων τεκμηρίων, ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο έχει παραληφθεί και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της κλειστά συστήματα παρακολούθησης τα οποία αξιολογεί ήδη και έχουν συλλεχθεί διάφορα τεκμήρια, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς, πρόσθεσε, για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Πανικός στο σημείο – Στο νοσοκομείο τα θύματα

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν μία γυναίκα από την Ελλάδα ηλικίας 26 ετών και τρεις Ελληνοκύπριοι άνδρες, οι δύο ηλικίας 38 ετών και ο τρίτος ηλικίας 32 ετών. Όλοι φέρουν διαμπερή τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους.

Οι τρεις άνδρες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ η 26χρονη κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να τύχει περαιτέρω περίθαλψης λόγω του ότι τα τραύματά της κρίνονταν ως σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας από τους τραυματίες δεν είχε σχέση με τον στόχο της επίθεσης. Την ώρα του συμβάντος, εντός του καφεστιατορίου υπήρχαν αρκετά άτομα και προκλήθηκε πανικός.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κληθεί αριθμός ατόμων για ανάκριση, ενώ οι έρευνες για εντοπισμό τους δράστη ή των δραστών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version