Κύπρος: Ένταση στη “νεκρή ζώνη” ανάμεσα σε αγρότες και Τούρκους στρατιώτες

Κύπρος: Ένταση στη “νεκρή ζώνη” ανάμεσα σε αγρότες και Τούρκους στρατιώτες
Νεκρή ζώνη - Κύπρος Eurokinissi

Σκηνικό έντασης επιχείρησαν να στήσουν Τούρκοι στρατιώτες, παρεμποδίζοντας Ελληνοκύπριους γεωργούς που εργάζονταν στα χωράφια τους στη "νεκρή ζώνη".

Ένταση μεταξύ Ελληνοκύπριων γεωργών και Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας, εντός της νεκρής ζωνής, στην Κύπρο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν καθώς τέσσερις Ελληνοκύπριοι γεωργοί που βρίσκονταν για γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους στην περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ανάχωμα με ένοπλους Τούρκους στρατιώτες.

Οι αγρότες ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ κλήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και να εγκαταλείψουν την περιοχή. Τους ενημέρωσαν δε πως αν παραμείνουν στα χωράφια και συνεχίσουν τις γεωργικές εργασίες, αυτό θα γίνει με δική τους ευθύνη.

Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες. Λίγες ώρες αργότερα, οι ίδιοι Ελληνοκύπριοι γεωργοί, αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ), για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση, με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπογραμμίζει ότι η “νεκρή ζώνη” είναι έδαφός της και ως εκ τούτου οι γεωργοί, δικαιούνται να καλλιεργούν τη γη μέχρι τα τουρκικά φυλάκια. Σύμφωνα με το philenews.com, οι αγρότες επισημαίνουν ότι η παρεμπόδιση των εργασιών τους από τους Τούρκους στρατιώτες είναι κάτι που συμβαίνει επανειλημμένα και ως εκ τούτου προτίθενται τη Δευτέρα να αποταθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα