Κυρώσεις στη ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την Ουκρανία

Κυρώσεις στη ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την Ουκρανία

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να αναστείλει το δικαίωμα ψήφου και την εκπροσώπηση των Ρώσων βουλευτών στα όργανα της Συνέλευσης

Κυρώσεις στη ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής στο δικαίωμα ψήφου, επέβαλε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εγκρίνοντας την έκθεση του αυστριακού βουλευτή των Σοσιαλιστών Στέφαν Σέναχ, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, επικύρωσε μεν τα διαπιστευτήρια της ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας αλλά αποφάσισε να αναστείλει το δικαίωμα ψήφου και την εκπροσώπηση των Ρώσων βουλευτών στα όργανα της Συνέλευσης.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα, οι αποφάσεις αυτές αποτελούν "σαφή έκφραση καταδίκης της Ρωσίας, για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία".

Η Συνέλευση, όπως διευκρινίζεται, θα επανεξετάσει το θέμα της επαναχορήγησης η μη των δικαιωμάτων της ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, στην επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας τον Απρίλιο του 2015, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα έχει σημειώσει πρόοδο στην εφαρμογή των απαιτήσεων της Συνέλευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης για Ρωσία: Τα ΜΜΕ να μην παραποιούν τις δηλώσεις μας. Η ΕΕ να σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία

Τα ξένα ΜΜΕ για τη σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα

Κόντρα Κοτζιά-Βενιζέλου στην τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΞ

SHARE:

24Media Network