Λας Βέγκας: Τα ντοκουμέντα της φρίκης στιγμές μετά τους πυροβολισμούς

Λας Βέγκας: Τα ντοκουμέντα της φρίκης στιγμές μετά τους πυροβολισμούς

Οι πρώτες εικόνες που καταγράφηκαν λίγες στιγμές μετά το τέλος του μακελειού στο Λας Βέγκας

Το βράδυ της Κυριακής, ο Στίβεν Πάντοκ άνοιξε πυρ από τη σουίτα δύο δωματίων που είχε νοικιάσει στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι και συνέχισε να ρίχνει επί δέκα συνεχόμενα λεπτά εναντίον του κοινού που παρακολουθούσε συναυλία κάντρι μουσικής στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 500.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγες στιγμές μετά το μακελειό είναι σοκαριστική (έχει θολωθεί κατ’ επιλογή της συντακτικής ομάδας του News 24/7), ενώ εξίσου σκληρά είναι τα πλάνα που καταγράφονται στο παρακάτω βίντεο:

Σημειώνεται πως τα κίνητρα του δράστη που είχε λευκό ποινικό μητρώο αναζητούνται, ενώ στις ΗΠΑ έχει ανοίξει πάλι το θέμα συζήτησης της οπλοκατοχής, υπέρμαχος της οποίας είναι ο πρόεδρος Τραμπ.

Η χρονολογική καταγραφή των γεγονότων που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για την πιο πολύνεκρη επίθεση με τη χρήση όπλων στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία:

– 22:05. Ο Στίβεν Πάντοκ ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους.

– 22:12. Δύο αστυνομικοί φθάνουν στον 31ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι και αναφέρουν μέσω ασυρμάτου ότι τα πυρά προέρχονται από τον όροφο ακριβώς από πάνω τους.

– 22:15. Τελευταίοι πυροβολισμοί.

– 22:17. Οι δύο αστυνομικοί φθάνουν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου.

-22:18. Ένας φύλακας λέει στους αστυνομικούς ότι τραυματίστηκε από σφαίρες και δίνει πληροφορίες στους αστυνομικούς για το σημείο όπου βρίσκεται ο δράστης. Πάνω από 200 σφαίρες εβλήθησαν από το δωμάτιο.

-22:26-22:30. Οκτώ ακόμη αστυνομικοί φθάνουν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου. Αρχίζουν να εισβάλουν από δωμάτιο σε δωμάτιο για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν ένοπλοι ή τραυματίες.

23:20. Οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας εκρηκτικά παραβιάζουν την πόρτα του δωματίου του Πάντοκ. Τον βρίσκουν να κείτεται στο δάπεδο. Η πόρτα του δεύτερου δωματίου της σουίτας είναι κλειδωμένη.

23:27. Οι αστυνομικοί παραβιάζουν τη δεύτερη πόρτα. Διαπιστώνουν ότι δεν βρίσκεται κανείς άλλος μέσα στη σουίτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα