Λευκορωσία: Εξαφάνισαν συλληφθέντες της αντιπολίτευσης

Λευκορωσία: Εξαφάνισαν συλληφθέντες της αντιπολίτευσης
Διαδηλωτές στη Λευκορωσία AP

Στη Λευκορωσία έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Στελέχη της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε μία πρωτοφανή καταγγελία.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο της λευκορωσικής αντιπολίτευσης δεν γνωρίζει πού κρατούνται τα μέλη του συμβουλίου Όλγα Κοβαλκόβα και Σεργκέι Ντιλέφσκι που συνελήφθησαν νωρίτερα τη Δευτέρα στο Μινσκ από τις δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μαξίμ Ζνακ, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου.

«Δεν έχουμε πληροφορίες για το πού κρατούνται. Με την υπόθεση ασχολούνται δικηγόροι. Ελπίζω ότι θα τους ενημερώσουν» δήλωσε ο Ζνακ, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, τα δύο μέλη του Συντονιστικού συμβουλίου συνελήφθησαν για παραβάσεις διοικητικού χαρακτήρα και όχι για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Οπως μεταδίσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην σελίδα της Κοβαλκόβα στο Facebook αναφέρεται ότι τον Ντιλέφσκι και την Κοβαλκόβα τους συνέλαβαν με την κατηγορία ότι διοργάνωσαν συγκέντρωση χωρίς την άδεια των αρχών. «Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων τους κατηγόρησαν για διοργάνωση μαζικής εκδήλωσης χωρίς την άδεια των αρχών και τους οδήγησαν στην κλούβα», αναφέρει το κείμενο, ενώ διευκρινίζεται ότι η σύλληψή τους έγινε στην είσοδο του εργοστασίου τρακτέρ του Μίνσκ (MTZ) όπου ο Ντιλέφσκι και η Κοβαλκόβα «πήγαν για να μιλήσουν με τους απεργούς εργάτες και τον αναπληρωτή διευθυντή για θέματα ιδεολογίας».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Πάβελ Λατουσκό, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου, εκτός από τα δύο μέλη του προεδρείου που συνελήφθησαν, ένα ακόμη μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου, η Λίλια Βλάσοβα, εκλήθη σήμερα από την Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας για να καταθέσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα