Λευκός Οίκος προς Τουρκία: Δεν θα ξεχάσουμε την αντιμετώπιση του πάστορα

Λευκός Οίκος προς Τουρκία: Δεν θα ξεχάσουμε την αντιμετώπιση του πάστορα
H εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών AP

"Αισθανόμαστε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και η Τουρκία έχουν συμπεριφερθεί πολύ άδικα στον πάστορα Μπράνσον", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ δεν θα ξεχάσουν την συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται εκεί, προειδοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές τρικυμίες που περνάει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία είναι αποκλειστικά δικό της “επίτευγμα” και δεν σχετίζεται με την σε εξέλιξη κρίση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ.

“Αισθανόμαστε ότι η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Ερντογάν έχουν συμπεριφερθεί στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος και δυνατός χριστιανός και δεν έχει κάνει τίποτα, πάρα πολύ άδικα”, είπε η Σάντερς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Και αυτό είναι κάτι που αυτή η διοίκηση δεν πρόκειται να ξεχάσει”, πρόσθεσε.

Όπως τόνισε η Σάντερς, ενώ οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο που επιβλήθηκαν στην Τουρκία δεν σχετίζονται με την υπόθεση Μπράνσον, οι πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε τούρκους αξιωματούχους, “αφορούν συγκεκριμένα τον αμερικανό πάστορα και άλλους που αισθανόμαστε ότι κρατούνται άδικα”.

Η Τουρκία από την πλευρά της απάντησε με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα όπως αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά, καπνός, καλλυντικά και άνθρακας.

Όπως πρόσθεσε η Σάντερς, ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την οικονομία της Τουρκίας και την κρίση που περνά το τελευταίο διάστημα, ενώ απέρριψε την ιδέα ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ απέναντι της ευθύνονται για την κρίση αυτή.

“Τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας είναι μέρος ενός μακροπρόθεσμου μοτίβου, κάτι που συνέβη και δεν αποτελεί αποτέλεσμα ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα