Ληστεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων: Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο νεκρός ληστής

Το διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων
Το διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων AP

Οι πέντε ληστές εισέβαλαν στην πίστα του αεροδρομίου με βαν και άρπαξαν 10 εκατ. ευρώ, την ώρα που υπάλληλοι τα φόρτωναν σε αεροσκάφος.

Δραπέτης ελληνικών φυλακών, και πιο συγκεκριμένα αυτών των Τρικάλων, φέρεται να είναι ο ένοπλος που συμμετείχε στην "κινηματογραφική" ληστεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων στην Αλβανία, την Τρίτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μετά από καταδίωξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Murataj Admir είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους δέκα επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς από τη συγκεκριμένη φυλακή το 2013.

O Murataj Admir που είχε δραπετεύσει το 2013 από τις φυλακές Τρικάλων
O Murataj Admir που είχε δραπετεύσει το 2013 από τις φυλακές Τρικάλων

Άρπαξαν 10 εκατ. ευρώ, εισέβαλαν με βαν στο αεροδρόμιο

Ο σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο ήταν απίστευτες, με τους ένοπλους να αρπάζουν δέκα εκατομμύρια ευρώ την ώρα που υπάλληλοι τα φόρτωναν σε αεροσκάφος.

Οι πέντε ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες πέρασαν στην πίστα του αεροδρομίου επιβαίνοντας σε κλειστό ημιφορτηγό και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα φόρτωναν τους σάκους με τα χρήματα σε αεροπλάνο που είχε προορισμό την Βιέννη.

Υπό την απειλή των όπλων άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, τους φόρτωσαν στο βαν και διέφυγαν.

Ένας πυροσβέστης που τους αντιλήφθηκε ειδοποίησε την αστυνομία που τους καταδίωξε και σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας από τους ληστές.

Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο της διαδρομής και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται αλβανικά ΜΜΕ τα χρήματα ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και είχαν μεταφερθεί με οχτώ οχήματα στο αεροδρόμιο.

Είναι η τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που ληστεύονται χρηματαποστολές στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από όχημα χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα . Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο αεροδρόμιο των Τιράνων: Ληστεία σε αεροπλάνο με ένα νεκρό

SHARE:

24Media Network