Ληστεία αλά γαλλικά: Έκλεψαν κοσμήματα 9.000.000 ευρώ από θωρακισμένα φορτηγά

Ληστεία αλά γαλλικά: Έκλεψαν κοσμήματα 9.000.000 ευρώ από θωρακισμένα φορτηγά
PHOTOGRAPH: ERIC GAILLARD/REUTER

Ενέδρα στην εθνική οδό έστησαν δεκαπέντε ένοπλοι, που κατάφεραν να αρπάξουν κοσμήματα μεγάλης αξίας από θωρακισμένα φορτηγά

Δεκαπέντε ένοπλοι λήστεψαν δύο θωρακισμένα φορτηγά που μετέφεραν κοσμήματα το βράδυ της Τρίτης, ενώ κινούνταν σε εθνική οδό στο νοτιοδυτικό Παρίσι, με αποτέλεσμα να κλαπούν κοσμήματα αξίας περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Κατά τη σπάνια αυτή επίθεση δεν υπήρξαν θύματα. Έρευνες διεξάγονται, με υποστήριξη αεροπορικών και αστυνομικών δυνάμεων, για τον εντοπισμό των ληστών.

Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα σε σταθμό διοδίων της εθνικής οδού Α6 στην κατεύθυνση Παρίσι-Λιόν, στο ύψος της Αβαλόν, περίπου 200 χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού.

Η πιο θεαματική ληστεία των τελευταίων χρόνων στη Γαλλία παραμένει αυτή που είχε γίνει στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο Harry Winston στο Παρίσι: το 2007, άνδρες μεταμφιεσμένοι σε ζωγράφους είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο από το οποίο αποχώρησαν με λεία ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένα χρόνο αργότερα οι ίδιοι λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο με παρόμοιο τρόπο και έφυγαν με λεία αξίας 71 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κακοποιοί δικάζονται αυτή την περίοδο από δικαστήριο του Παρισιού.

SHARE:

24Media Network