Λίβανος: Η έκρηξη που θύμισε Χιροσίμα

Λίβανος: Η έκρηξη που θύμισε Χιροσίμα
twitter

Με δάκρυα στα μάτια ο κυβερνήτης της Βηρυτού παρομοίασε την καταστροφή με αυτή της Χιροσίμα. Σχηματίστηκε τεράστιο "μανιτάρι" και το ωστικό κύμα ξεπέρασε τα 15 χιλιόμετρα, προκαλώντας ζημιές στη μισή πόλη.

Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται αυριο Πέμπτη 6 Αυγούστου απο τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και ο κυβερνήτης της Βηρυτού παρομοίασε την έκρηξη στο λιμάνι, που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, με την καταστροφή που προκλήθηκε στην ιαπωνική πόλη το 1945.

Αν και η έκρηξη στη Χιροσίμα ήταν πολύ πιο ισχυρή απο αυτή της Βηρυτού, το μανιτάρι που δημιουργήθηκε από την έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου θυμίζει αυτό που σχηματίστηκε στην πόλη της Ιαπωνίας.

Τα βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης που ανήρτησαν χρήστες του twitter είναι αναρίθμητα. Τα περισσότερα διακόπτονται απότομα απο το ωστικό κύμα ή ακτίνα του οποίου ξεπέρασε τα 15 χιλιόμετρα.

“Μοιάζει με αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία, στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Αυτό μου θυμίζει. Στη ζωή μου, δεν έχω δει καταστροφή σε αυτή την κλίμακα”, είπε o κυβερνήτης της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ.

Τα θραύσματα από το ωστικό κύμα προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κτίρια και οχήματα. Μάλιστα σε βίντεο που ανήρτησαν χρήστες του twitter φαίνονται δυο γονείς να σώζουν τα παιδιά τους την τελευταία στιγμή από τα τζάμια που έσπασαν στα παράθυρα των διαμερισμάτων τους ενω σε ένα άλλο μια νύφη ποζάρει στον φωτογραφικό φακό την ώρα της έκρηξης. Το ωστικό κύμα καλύπτει τα πάντα και η κοπέλα καταφέρνει να διαφύγει την τελευταία στιγμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα