Λίβανος: Νέος πρωθυπουργός της χώρας ο διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ

Λίβανος: Νέος πρωθυπουργός της χώρας ο διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Μουστάφα Αντίμπ AP

Ο πρόεδρος της χώρας όρισε πρωθυπουργό τον 48χρονο Μουστάφα Αντίμπ. Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο λιβανέζος διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ εξασφάλισε σήμερα την απαιτούμενη υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών για να οριστεί νέος πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Reuters των ψήφων των βουλευτών στη διάρκεια επίσημων διαβουλεύσεων και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Αούν τον όρισε πρωθυπουργό και του έδωσε εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Ο Αντίμπ, ο πρεσβευτής του Λιβάνου στη Γερμανία, εξασφάλισε τουλάχιστον 66 ψήφους, δηλαδή την υποστήριξη πάνω από των μισών από τους 120 βουλευτές έπειτα από την απόφαση του χριστιανικού κόμματος Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα να τον προτείνει.

Το κοινοβούλιο του Λιβάνου διαθέτει συνήθως 128 βουλευτές, αλλά οκτώ βουλευτές παραιτήθηκαν μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο 48χρονος Αντίμπ έχει διδακτορικό στις νομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι. Είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2013 και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λιβάνου και της Γαλλίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα