Λίβανος: Πιθανότατα ξένοι εργαζόμενοι πολλοί από τα θύματα των εκρήξεων

Λίβανος: Πιθανότατα ξένοι εργαζόμενοι πολλοί από τα θύματα των εκρήξεων
Βηρυτός. AP

Πολλά από τα θύματα των εκρήξεων πιθανόν ήταν ξένοι εργαζόμενοι, υποστήριξε ο περιφερειάρχης της Βηρυτού, γεγονός που περιπλέκει τις προσπάθειες να αναγνωριστούν τα πτώματα.

Πολλοί ξένοι εργάτες και οδηγοί φορτηγών αγνοούνται κι ενδέχεται να είναι ανάμεσα στα θύματα των εκρήξεων στο λιμάνι της Βηρυτού, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τις προσπάθειες να αναγνωριστούν τα πτώματα, δήλωσε ο περιφερειάρχης της πρωτεύουσας του Λιβάνου χθες Κυριακή. «Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι (…) Είναι οδηγοί φορτηγών και αλλοδαποί εργαζόμενοι», σημείωσε ο Μαρουάν Αμπούντ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαντίντ.

«Κανείς δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει· πρόκειται για δύσκολο καθήκον που θα πάρει καιρό». Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον οι 45 από τους 158 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις εκρήξεις ήταν Σύροι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Σύροι αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των ξένων εργατών στον Λίβανο. Απασχολούνται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, της γεωργίας και των μεταφορών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα