Λίβερπουλ: Συναυλία με 5.000 άτομα χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Λίβερπουλ: Συναυλία με 5.000 άτομα χωρίς μάσκες και αποστάσεις
Μια από τις πρώτες συναυλίες χωρίς μέτρα αποστάσεων και χρήσης μάσκας κορονοϊού. Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Μια μουσική παραγωγή πιλοτικού χαρακτήρα ώστε να εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν συναυλίες με μαζική προσέλευση κοινού το φετινό καλοκαίρι, συνέβη χθες στο Λίβερπουλ

Ο κόσμος στο βρετανικό Σίφτον Παρκ δεν έκρυβε την χαρά του, τα πρόσωπα ζωγράφιζαν συναισθήματα ευδαιμονίας, χωρίς μάσκες προστασίας να τα καλύπτουν. Το Λίβερπουλ ξαφνικά γέμισε με κόσμο, με αφορμή τη διεξαγωγή συναυλίας με τοπικά σχήματα όπως η τραγουδίστρια Zuzu και η indie μπάντα των Blossoms. Πουθενά δεν υπήρχαν διαχωριστικές γραμμές ή αποστάσεις, όλα θύμιζαν 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, τίποτα σε αυτή την μουσική παραγωγή δεν είχε ξεκινήσει χωρίς αυστηρή οργάνωση: Όλοι οι συμμετέχοντες και όλοι οι θαμώνες είχαν υποβληθεί σε PCR τεστ, μέσα στο τελευταίο 24ώρο πριν από τη διεξαγωγή της συναυλίας, όλοι είχαν βγει “καθαροί” και έτοιμοι για headbanging.

H συναυλία αυτή είχε ως στόχο να διαμορφώσει μια “πατέντα” για τη διεξαγωγή μαζικών events ποπ κουλτούρας μέσα στο 2021 στην Μεγάλη Βρετανία. Οι διοργανωτές της είναι γνωστοί παραγωγοί μουσικών φεστιβάλ όπως το φημισμένο Latitude και το Leeds festival. Αν και αρκετά φεστιβάλ όπως το Glastonbury, έχουν ήδη ακυρωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υπάρχουν ακόμα διοργανώσεις που βρίσκονται “στον αέρα” και η διεξαγωγή τους αποτελεί κριτήριο επιβίωσης για μια ολόκληρη βιομηχανία, που ήδη ο κορονοϊός έχει αφήσει στον “πάγο” της οριζόντιας ανεργίας για τουλάχιστον 14-15 μήνες.

Αποτελέσματα πιθανής διασποράς κορονοϊού αναμένεται να φανούν μέσα στις επόμενες ημέρες, Η βρετανική κυβέρνηση θα λάβει αρκετά σοβαρά τα σχετικά πορίσματα ως προς τη διεξαγωγή συναυλιών το φετινό καλοκαίρι. Ο πλανήτης όλων εκείνων που έχουν νοσταλγήσει μια συναυλία, παρακολουθεί με αγωνία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα