Ερντογάν: Η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας με την Λιβύη

Ερντογάν: Η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας με την Λιβύη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Εμμονή έχει γίνει για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η εφαρμογή των μνημονίων που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Είναι φοβερό αλλά συνέβη. Ακόμα και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τα μνημόνια συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ποντάρει πολλά στα εν λόγω μνημόνια έτσι ώστε να ενδυναμώσει την παρουσία της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε πως “η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή κάθε πτυχής των μνημονίων συνεργασίας που υπέγραψε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης” και συμπλήρωσε πως “κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Ο Ερντογάν έθεσε επίσης ως στόχο για το 2020 την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας καθώς και την εφαρμογή προγράμματος στέγασης σε 81 επαρχίες της χώρας με κρατικά κεφάλαια.

Τέλος, το βλέμμα του είναι πάντα στραμμένο στο έτος-ορόσημο για την τουρκική δημοκρατία αλλά και για το δικό του πολιτικό σχεδιασμό, το 2023. Ακριβώς τότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) και για το έτος αυτό έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες προεδρικές εκλογές που ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να κερδίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα