Λιβύη: Απέρριψε την κατάπαυση του πυρός ο Χάφταρ

Λιβύη: Απέρριψε την κατάπαυση του πυρός ο Χάφταρ
Ο Χαλίφα Χάφταρ Eurokinissi

Ο LNA του Χαλίφα Χάφταρ απορρίπτει τα περί κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη θεωρώντας τα αντιπερισπασμό.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, απέρριψε την Κυριακή την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός που έκανε η κυβέρνηση της Τρίπολης, θεωρώντας ότι πρόκειται για «τέχνασμα» αφού, όπως υποστηρίζει, οι αντίπαλες δυνάμεις κινητοποιούνται στις γραμμές του μετώπου, στο κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του LNA Άχμεντ Μισμάρι είπε ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον των θέσεών του στην πόλη Σύρτη ή στην Τζούφρα, στα νότια. Η δήλωση του Μισμάρι είναι το πρώτο σχόλιο εκ μέρους του LNA μετά την ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός και την έκκληση να ξαναρχίσει η παραγωγή πετρελαίου που έκανε την Παρασκευή ο Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης.

«Η πρωτοβουλία που υπέγραψε ο Σάρατζ είναι διαφημιστικό κόλπο. Υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων και μεταφέρεται εξοπλισμός για να στοχοθετηθούν οι δυνάμεις μας στη Σύρτη», είπε. «Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα