ΧΑΛΙΦΑ ΧΑΦΤΑΡ

O Χαλίφα Χάφταρ

Χαλίφα Χάφταρ: Δικαστήριο της Λιβύης τον καταδίκασε σε θάνατο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ κατηγορείται ότι διέταξε τον βομβαρδισμό των δυνάμεων του "Εθνικού Στρατού" στο Κολέγιο Αεράμυνας στη Μισράτα.

To Κargu-2 διαφημίστηκε ως 'αποτελεσματικό σε στατικούς ή κινούμενους στόχους', με αναγνώριση, λοκάρισμα και επίθεση 'σε πραγματικό χρόνο'. Προωθήθηκε και ως αυτό που είχε άρτια αυτόνομη τεχνολογία.

Τουρκικό Drone καταδίωξε άνθρωπο με δική του... απόφαση

Στην εμφύλια σύρραξη της Λιβύης, τo τουρκικής κατασκευής 'φονικό drone' KARGU-2 καταδίωξε άνθρωπο χωρίς να έχει πάρει τη σχετική εντολή. Και κάπως έτσι καταρρίφθηκε το "δεν σκοτώνουν τα όπλα, αλλά οι άνθρωποι".

Ομαδικός τάφος στη Λιβύη (Φωτογραφία αρχείου)

Λιβύη: Ανασύρουν συνεχώς πτώματα από τους ομαδικούς τάφους της Ταρχούνα

Τα πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί. Οι δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν πίστη στην αναγνωρισμένη κυβέρνηση κατηγορούν τα αντίπαλα στρατεύματα, ότι διέπραξαν μαζικές σφαγές στην Ταρχούνα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Λιβύη: Ο ρυθμιστής Ερντογάν, η ετοιμοπόλεμη Αίγυπτος και η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό τη στενότερη συνεργασία για τη Λιβύη. Την ίδια ώρα οι Αιγύπτιοι δηλώνουν έτοιμοι για πόλεμο.

Μαχητές στην Τρίπολη

Λιβύη: Οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν ποιοι τους χτύπησαν - Καταστράφηκε βάση τους

Η ΚΕΕ κατήγγειλε χθες, Κυριακή, τις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν από "ξένα" μαχητικά εναντίον βάσης στρατηγικής σημασίας. Ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας υπόσχεται αντίποινα.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Λιβύη

Πολεμικό "σταυρόλεξο" στη Λιβύη: Η εμπλοκή Αιγύπτου, η Τουρκία τα πετρέλαια της Σύρτης

Η γενέτειρα του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, η Σύρτη, όπως και η Αλ Τζούφρα, νοτιότερα, αποτελούν "κόκκινη γραμμή" για την Αίγυπτο. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες.