Λιβύη: Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί από αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Λιβύη: Δεκάδες τζιχαντιστές νεκροί από αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο "δεκάδων" μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μετά από τους βομβαρδισμούς νότια της Σύρτης

Βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έπληξαν το βράδυ χθες Τετάρτη δύο στρατόπεδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) 45 χλμ. νότια της πόλης της Σύρτης, στη βόρεια Λιβύη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «πολλές δεκάδες» τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πριν από τον βομβαρδισμό ότι επρόκειτο για μαχητές και δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Την επιδρομή εξετέλεσαν αόρατα για τα ραντάρ βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας και τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs).

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η επιδρομή έγινε «σε συντονισμό με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» της Λιβύης κι εγκρίθηκε προσωπικά από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην πλειονότητά τους οι τζιχαντιστές οι οποίοι στοχοθετήθηκαν σε αυτή την επιδρομή είχαν αποδράσει από την πόλη της Σύρτης, η οποία «απελευθερώθηκε το περασμένο φθινόπωρο».

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για τον απολογισμό αυτών των πληγμάτων.

Στη Λιβύη επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, έπειτα από μια εξέγερση την οποία υποστήριξε ένας διεθνής συνασπισμός δυνάμεων.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία εδρεύει στην Τρίπολη, υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, κράτη της Δύσης και ορισμένες αφρικανικές χώρες, αλλά αμφισβητείται εντός της χώρας από την αντίπαλη κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη και από τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο προσέγγισε πρόσφατα η Μόσχα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE:

24Media Network