Λογοκριμένη θα παιχτεί στη Ρωσία η ταινία "Rocketman"

O Eλτον Τζον προμοτάρει την ταινία
O Eλτον Τζον προμοτάρει την ταινία AP

Το ρωσικό κοινό δεν θα παρακολουθήσει την πλήρη έκδοση της ταινίας Rocketman με θέμα τη ζωή του Ελτον Τζον. Επίμαχες "σκηνές" κόπηκαν.

Η ταινία Rocketman, που έχει ως θέμα την ζωή του διάσημου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη Έλτον Τζον, υπέστη.... τροποποιήσεις πριν αρχίζει να παίζεται στους ρωσικούς κινηματογράφους, καθώς το απαιτούσε ο εναρμονισμός της ταινίας με την ρωσική νομοθεσία.

Tη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής Central Partnership. «Πράγματι στην ταινία έγιναν αλλαγές για να ανταποκρίνεται στη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

ADVERTISING

Oπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ο Ρώσος κριτικός κινηματογράφου Αντόν Ντόλιν, από την ταινία έκοψαν όλες τις σκηνές που έχουν φιλιά μεταξύ ανδρών και σκηνές ιδιαίτερης εγγύτητας μεταξύ τους, όπως και οι σκηνές που έχουν χρήση ναρκωτικών.

«Ψαλιδίστηκαν όλες οι σκηνές με τα φιλιά, με σεξ. Ο Μίσα Κόζιερφ ισχυρίζεται κακώς αφαίρεσαν τις σκηνές με την χρήση ναρκωτικών (δεν τις παρατήρησα, αλλά τον πιστεύω). Το πιο αποκρουστικό είναι, είναι ότι από την ταινία αφαίρεσαν το τελευταίο επεισόδιο. Στην ταινία στο επεισόδιο αυτό, αναφέρεται στο ότι ο Έλτον Τζον βρήκε τον έρωτα της ζωής του και μαζί μεγαλώνει με τον αγαπημένο του σύντροφο τα παιδιά. Στην ταινία που προβάλλεται, υπάρχει η δραματική στιγμή, που εμφανίζει την μητέρα του να του λέει «είσαι καταδικασμένος στη μοναξιά».

Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πάντως ότι δεν έκανε καμία σύσταση για να κοπούν οι επίμαχες σκηνές κι ότι πρόκειται για αποκλειστική απόφαση της εταιρείας διανομής. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Central Partnership, δήλωσε επίσης ότι η ταινία Rocketman θα αρχίσει να παίζεται στους κινηματογράφους στις 6 Ιουνίου.

Το τρέιλερ της ταινίας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το "Rocketman" βάζει το μιούζικαλ στη βιογραφία του Έλτον Τζον

SHARE:

24Media Network