Μ. Γιαννάκος: Δώδεκα παιδιά από ΜΚΟ είναι παρατημένα στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Μ. Γιαννάκος: Δώδεκα παιδιά από ΜΚΟ είναι παρατημένα στο Αναρρωτήριο Πεντέλης
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος eurokinissi

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, 12 παιδιά βρίσκονται παρατημένα στο Αναρρωτήριο Πεντέλης από μεγάλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Πρόνοια.

Σε καταγγελία για 12 παιδιά που βρίσκονται παρατημένα από ΜΚΟ στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, λόγω λήξης χρηματοδότησης, προχώρησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι: «Το Αναρρωτήριο Πεντέλης είναι προνοιακή μονάδα στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών.

Με δωρεά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ανακαινίσθηκε κτίριο του Αναρρωτήριου Πεντέλης με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών που παραχωρήθηκε η λειτουργία του σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη πρόνοια.

Πράγματι η Μ.Κ.Ο. το 2017 λειτούργησε την εν λόγω δομή με 12 παιδάκια. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Εφέτος τον Ιανουάριο η ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ειδοποίησε ότι σε ένα εξαμήνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης!!!

Στο τέλος Ιουλίου αποχώρησε αποσύροντας το προσωπικό της.

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης ως υπεράριθμα. Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει;

Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και ε;aν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης υπάρχουν και άλλες πολλές. Ανεξέλεγκτες είναι οι Μ.Κ.Ο.;

Είναι κρίμα να εγκαταλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν; Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές. Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική συνεχίζουν να παρκάρονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες. Είναι αυτό λογικό»;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα