Μ. Βρετανία: Οι τρεις επικρατέστεροι διάδοχοι της Τερέζα Μέι

Μ. Βρετανία: Οι τρεις επικρατέστεροι διάδοχοι της Τερέζα Μέι
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ομιλία στο Λονδίνο AP

Οι δελφίνοι της Τερέζα Μέι ήδη ακονίζουν τα ξίφη τους για τη μάχη της διαδοχής μετά την παραίτηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού. Ποιοι είναι οι τρεις επικρατέστεροι και ποιος είναι το μεγάλο φαβορί.

Aπό τις 7 Ιουνίου και μετά, η Τερέζα Μέι θα αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας και ήδη οι υποψήφιοι διάδοχοι στριμώχνονται για να πάρουν καλύτερη θέση στην κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. 

Ας δούμε τους τρεις επικρατέστερους: 

Μπόρις Τζόνσον: O πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην Υπουργός Εξωτερικών θεωρείται αυτήν την ώρα το Νο 1 φαβορί για να αντικαταστήσει τη Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Ορκισμένος brexiter κάτι που δεν έχει κρύψει ποτέ, διατήρησε τον τελευταίο καιρό ένα χαμηλό προφίλ για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά. Την Παρασκευή όμως έκανε την εμφάνισή του και τόνισε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να ετοιμάζονται για ένα brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Times είναι ο πρώτος δελφίνος, μακράν του δεύτερου.

Ντόμνικ Ράαμπ: Ο πρώην υπουργός του brexit, ο οποίος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, το παλεύει το πράγμα. Τα γραφεία στοιχημάτων τον δίνουν δεύτερο φαβορί μετά τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ και ο ίδιος φροντίζει να χτίζει ηγετικό προφίλ καθημερινά τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στα social media. Mόλις στο 45 του, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του και αναμένεται να είναι παρών στη μάχη της διαδοχής όταν αυτή αρχίσει. Παντρεμένος με Βραζιλιάνα εργαζόμενο της Google και κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε (αχρείαστη να ‘ναι).

Τζέρεμι Χαντ: Ενδιαφέρον, πλούσιο βιογραφικό, νυν υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, πολύ έμπειρος πολιτικά και διπλωματικά, είναι μία ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα. Οχι τόσο ενδιαφέρουσα όμως για τον ΜΜΕ τον οποίο αποκαλούν βαρετό και πολύ συντηρητικό ακόμα και για τους Τόρις. Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο που αφορά τον Χαντ. Πρόσφατα μίλησε για αμφισβητούμενες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ προκαλώντας την οργή Κύπρου και Ελλάδας σε μία περίοδο κατά την οποία η ένταση με την Τουρκία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Την ελληνική εξωτερική πολιτική δεν θα την βόλευε μία αναρρίχηση του Χαντ στην Πρωθυπουργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα