Μαδαγασκάρη: Τραγωδία με κυβερνητικό ελικόπτερο – 39 νεκροί, υπουργός κολύμπησε 12 ώρες για να σωθεί

Μαδαγασκάρη: Τραγωδία με κυβερνητικό ελικόπτερο – 39 νεκροί, υπουργός κολύμπησε 12 ώρες για να σωθεί
twitter/Andry Rajoelina

Επί 12 συνεχόμενες ώρες κολυμπούσε υπουργός της κυβέρνησης της Μαδαγασκάρης μετά από συντριβή ελικοπτέρου στη θάλασσα. 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Υπουργός της κυβέρνησης της Μαδαγασκάρης είπε ότι κολύμπησε για 12 ώρες για να βρει ασφαλές μέρος μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια αποστολής διάσωσης.

“Δεν είναι η ώρα μου να πεθάνω”, είπε εξουθενωμένος ο υπουργός Αστυνομίας Serge Gelle, όπως μεταδίδει το BBC καθώς μεταφερόταν με φορείο.

Άλλοι δύο υπάλληλοι ασφαλείας που ταξίδευαν μαζί του στο ελικόπτερο επέζησαν επίσης από τη συντριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή ερευνούσε μια περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας όπου είχε βυθιστεί επιβατηγό σκάφος.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Στο Twitter, ο Πρόεδρος Andry Rajoelina θρήνησε όσους πέθαναν και απέτισε φόρο τιμής στον Gelle και τους άλλους δύο αξιωματικούς, που έφτασαν στην παραθαλάσσια πόλη Μαχάμπο χωριστά.

Δεν είναι σαφές τι ήταν αυτό που προκάλεσε το ατύχημα της Δευτέρας, αλλά ο 57χρονος Serge Gelle είπε μετά τη συντριβή ότι κολύμπησε από τις “7:30 χθες το βράδυ, έως τις 7:30 σήμερα το πρωί” στο Μαχάμπο.

Είπε ότι δεν είχε τραυματιστεί, αλλά πρόσθεσε ότι ένιωθε κρύο.

“Θα ήθελα απλώς να μεταδώσετε αυτό το βίντεο για να το δει η οικογένειά μου, να το δουν οι συνάδελφοί μου, να το δουν τα μέλη της κυβέρνησης. [Είμαι] ζωντανός και καλά”, είπε ο κ. Gelle στους χωρικούς στο Μαχάμπο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ο Gelle είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα καθίσματα του ελικοπτέρου για να επιπλέει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα