Μαγιόρκα: Από υπερβολικό βάρος η κατάρρευση του κέντρου διασκέδασης

Διαβάζεται σε 2'
Μαγιόρκα: Από υπερβολικό βάρος η κατάρρευση του κέντρου διασκέδασης
Screenshot/Twitter

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας αποδίδει την κατάρρευση του διωρόφου beach club στη Μαγιόρκα της Ισπανίας “σε υπερβολικό βάρος”. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (23/5) στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, όταν κατέρρευσε διώροφο beach club.

Τουλάχιστον 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την El Pais. Τα θύματα είναι ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων η μία εργαζόμενη του κέντρου διασκέδασης, σύμφωνα με πηγές από την έρευνα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό αρκετών ατόμων που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια.

Το δάπεδο του καταστήματος κατέρρευσε στις 20:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Πέμπτης, στο κτίριο όπου στεγαζόταν το «Medusa Beach Club» στο τουριστικό θέρετρο Πλάγια ντε Πάλμα, με αποτέλεσμα άνθρωποι να πέσουν στο υπόγειο, όπου υπήρχαν επίσης πελάτες και προσωπικό. O αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στους χώρους τη στιγμή της κατάρρευσης είναι άγνωστος.

Ένας πυροσβέστης περιέγραψε τη σκηνή ως «εφιαλτική» στην τοπική εφημερίδα Ultima Hora. Πρόσθεσε ότι όταν έφτασε η ομάδα του, οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν καθώς στέκονταν γύρω από τα ερείπια.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Πάλμα, Έντερ Γκαρθία, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς που επλήγησαν από την κατάρρευση ήταν αλλοδαποί και τουρίστες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι το μπαλκόνι μπορεί να κατέρρευσε λόγω του υπερβολικού βάρους που τοποθετήθηκε πάνω του, αλλά τόνισε ότι η ακριβής αιτία εξακολουθεί να διερευνάται.

Ο δήμαρχος της Πάλμα, Χάιμε Μαρτίνεθ, φέρεται να ταξίδεψε στο σημείο μαζί με τον αντιδήμαρχο τουρισμού. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Είπε ότι παρακολουθεί στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις και η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να στείλει όλη την απαιτούμενη βοήθεια.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα