Μαϊάμι: Στους 9 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου – Μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους

Μαϊάμι: Στους 9 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου – Μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους
Τα συντρίμμια του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Μαϊάμι © 2021 Gerald Herbert / AP IMAGES

Αυξάνονται τα θύματα από την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στο Μαϊάμι, με τους νεκρούς να έχουν αγγίξει τους εννέα. Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια.

Στους 9 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση του πολυώροφου συγκροτήματος κατοικιών κοντά στο Μαϊάμι, ανακοίνωσαν σήμερα, Κυριακή (27/06), οι τοπικές αρχές.

«Καταφέραμε να βρούμε άλλα τέσσερα πτώματα στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα» είπε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 9», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρούμε ζωντανούς», είχε δηλώσει νωρίτερα η Λιβάιν Κάβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σχεδόν 150 ένοικοι της πολυκατοικίας παραμένουν αγνοούμενοι.

Τα συντρίμμια του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Μαϊάμι © 2021 Gerald Herbert / AP IMAGES

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα Ισραηλινοί και Μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ.

Οι δέκα Ισραηλινοί διασώστες έφτασαν σήμερα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. «Είναι μια από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα Ισραηλινών διασωστών. Έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε όλον τον κόσμο» είπε ο Νάσμαν Σάι, υπουργός αρμόδιος για θέματα της εβραϊκής διασποράς.

Περίπου οι μισοί κάτοικοι του Σερφσάιντ είναι Εβραίοι.

21χρονος ομογενής στη λίστα των αγνοουμένων

Ανάμεσα στους αγνοούμενους και ένας Έλληνας ομογενής εν ονόματι Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα του κτιρίου τη στιγμή της πτώσης.

Ο νεαρός Έλληνας είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, ενώ η οικογένειά του διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο 21χρονος είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος μετά την κατάρρευση του κτιρίου.

Η οικογένειά του εκφράζει την αγωνία της και τις ελπίδες της να βρεθεί ζωντανός ο 21χρονος, με την θεία του ομογενή αγνοούμενου να δηλώνει σε ανάρτησή της στο Facebook: “Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου βρισκόταν στο κτίριο του συγκροτήματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Προσευχηθείτε να επιβιώσει. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα νέο του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα