Μακελειό στην Κριμαία: Ένοπλοι πυροβολούσαν κατά μαθητών και καθηγητών – 13 νεκροί

Μακελειό στην Κριμαία: Ένοπλοι πυροβολούσαν κατά μαθητών και καθηγητών – 13 νεκροί
Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό με την έκρηξη στην τεχνική σχολή στο Κέρτς της Κριμαίας AP

Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό με την έκρηξη στην τεχνική σχολή στο Κέρτς: Μάρτυρες μιλούν για ένοπλους δράστες που εισέβαλαν στο κτήριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως και να πετούν κροτίδες.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με την έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου, καθώς και άλλοι μάρτυρες, άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Οι κριμαϊκές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια».

Η ρωσική Επιτροπή Έρευνας σε νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 13, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 50.

Η Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

«Λίγα λεπτά αφότου έφυγα, κάποιοι εισέβαλαν στο κτήριο. Προκάλεσαν έκρηξη στο λόμπι, όλα τα παράθυρα έσπασαν. Έτρεχαν στους διαδρόμους και πετούσαν κροτίδες. Ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, στη συνέχεια ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, άνοιγαν τις πόρτες στις αίθουσες διδασκαλίας και σκότωναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Ήταν πραγματική τρομοκρατική επίθεση. Όπως στο Beslan. Θα είχα πεθάνει κι εγώ (αν ήμουν στο κτήριο), πυροβόλησαν όλους τους ανθρώπους μου, τα παιδιά και το προσωπικό μου».

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος μεταλλικά αντικείμενα πυροδοτήθηκε στο κυλικείο του πολυκλαδικού λυκείου του Κερτς. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι έφηβοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των κυριότερων ποινικών υποθέσεων στη Ρωσία.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη στο κολέγιο του Κερτς AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα