Μακελειό στο Οχάιο: Δεν υπάρχει ένδειξη για ρατσιστικό κίνητρο, λέει η αστυνομία

Μακελειό στο Οχάιο: Δεν υπάρχει ένδειξη για ρατσιστικό κίνητρο, λέει η αστυνομία
Λουλούδια και κεριά για τα θύματα της επίθεσης στο Οχάιο AP

"Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ρατσιστικού κινήτρου" στην επίθεση στο Οχάιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο» στην επίθεση, με τους 9 νεκρούς, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στο Ντέιτον του Οχάιο, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Εντούτοις, οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο της έρευνας, διευκρίνισε ο Ρίτσαρντ Μπίεχλ, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιτον.

Επιπλέον, η αστυνομία δεν γνωρίζει προς το παρόν εάν ο ύποπτος πυροβόλησε από πρόθεση την αδελφή του, που βρίσκεται μεταξύ των νεκρών. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μπίεχλ, οι γεμιστήρες που βρέθηκαν κοντά στον ένοπλο ή μέσα στο σακίδιό του κάνουν τις αρχές να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ρίξει «έως και 250 σφαίρες».

«Το να έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο οπλοστάσιο… είναι προβληματικό» υπογράμμισε ο αξιωματικός. Ο δράστης, ένας λευκός 24χρονος, σκότωσε 9 ανθρώπους, έξι μαύρους και τρεις λευκούς, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Οι αρχές βρήκαν 41 κάλυκες μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Οχάιο, οι 14 εξ αυτών φέρουν τραύματα από σφαίρες. Ένας εξ αυτών είναι ο φίλος της αδελφής του δράστη, που δέχθηκε «μια σφαίρα στο στήθος», ενώ 11 θύματα παραμένουν υπό νοσηλεία. Οι τρεις νέοι έφθασαν μαζί στη συνοικία Όρεγκον, όπου βρίσκονται πολλά μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Ο δράστης, κατόπιν, απομακρύνθηκε από τους δύο άλλους. Η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον φίλο της αδελφής του 24χρονου, ο οποίος «συνεργάζεται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα