Μακελειό στο Χανάου: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας

Μακελειό στο Χανάου: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας
Κηροπήγια και λουλούδια τοποθετημένα στο πάτωμα κατά τη διάρκεια επαγρύπνησης για θύματα της τραγωδίας στην κεντρική γερμανική πόλη Hanau AP

Στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Μπερλινάλε τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Χανάου.

H Μπερλινάλε είναι παράλληλα με τις Κάννες και τη Βενετία, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο. Περίπου 340 ταινίες θα παρουσιαστούν αυτή τη φορά, εκ των οποίων οι 18 παραγωγές διεκδικούν την Χρυσή Άρκτο. Φέτος, της Μπερλινάλε προεδρεύει ο Βρετανός ηθοποιός Τζέρεμι ‘Αιρονς.

Στην τελετή έναρξης του κινηματογραφικού φεστιβάλ που έγινε στο Berlinale Palast στην Πότσνταμερ Πλατς, oι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Χανάου. «Tα γεγονότα στη Χανάου μας προκάλεσαν θλίψη», δήλωσε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Μπερλινάλε Μαριέτε Ρίσενμπεεκ. «Το Βερολίνο εκπροσωπεί την ανεκτικότητα, τον σεβασμό, το ανοικτό πνεύμα, την φιλοξενία και τάσσεται αναφανδόν ενάντια στη βία και ενάντια στον ρατσισμό», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα