Μακελειό στον Καναδά: 23 τα θύματα του οδοντοτεχνίτη, λένε οι αρχές

Μακελειό στον Καναδά: 23 τα θύματα του οδοντοτεχνίτη, λένε οι αρχές
Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) AP

Στους 23 οι νεκροί του μακελειού στη Νέα Σκωτία του Καναδά, όπου άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων. Τι αναφέρει η καναδική αστυνομία.

Στους 23 ανέβηκε ο απολογισμός των νεκρών από την χειρότερη μαζική σφαγή στην ιστορία του Καναδά, από τους 19 που είχαν αναφέρει προηγουμένως οι αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν 23 θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός 17χρονου κοριτσιού», τόνισε η αστυνομία, αναφέροντας ότι εντόπισε πτώματα σε ερείπια σπιτιών που είχαν πυρποληθεί από τον δολοφόνο.

Ο 51 χρονος οδοντοτεχνίτης Γκάμπριελ Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία, με τον αρχικό απολογισμό να είναι στα 16 θύματα.

Ο δράστης μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό, ενώ σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας μετά από περισσότερες από 12 ώρες καταδίωξης στην επαρχία της Νέας Σκωτίας.

Ανάμεσα στα θύματα του μακελειού ήταν και η αστυνομικίνα Χάιντι Στίβενσον, 23 χρόνια στην υπηρεσία, μητέρα δύο παιδιών.

Το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Σκοτία του Καναδά έγινε πλέον η χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα