Μακρόν: Ζητά από τους υπουργούς του “αποκατάσταση της τάξης” και συναντάται με 220 δημάρχους

Μακρόν: Ζητά από τους υπουργούς του “αποκατάσταση της τάξης” και συναντάται με 220 δημάρχους
Έκτακτη υπουργική σύσκεψη στη Γαλλία για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ 2023 Mohamed Badra, Pool via AP

Στο πλευρό των αστυνομικών και δικαστικών αρχών η κυβέρνηση Μακρόν, με τον Γάλλο πρωθυπουργό να ζητά από τους υπουργούς του "να συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα για να αποκαταστήσουν την τάξη και να εγγυηθούν την επιστροφή στην ηρεμία".

Έπειτα από πέντε νύχτες ταραχών που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, προκαλώντας σεισμό στην πολιτική σκηνή της χώρας, η Γαλλία φαίνεται να επιστρέφει στην ηρεμία, με το βράδυ της Κυριακής να είναι συγκριτικά πιο ήσυχο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συγκάλεσε στο Ελιζέ υπουργική σύσκεψη, κάλεσε τους υπουργούς να πράξουν ό,τι ήταν δυνατό για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της τάξης στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως σήμερα θα συναντηθεί στο προεδρικό Μέγαρο με τους προέδρους της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν θα συναντηθεί στο πρωθυπουργικό μέγαρο με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για όσα συνέβησαν στη Γαλλία από την περασμένη Τρίτη, όταν ο 17χρονος Ναέλ έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, πυροδοτώντας ταραχές και βίαια επεισόδια.

Έκτακτη υπουργική σύσκεψη στη Γαλλία για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ 2023 Mohamed Badra, Pool via AP

Ακόμη, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη (04/07) θα υποδεχτεί στο προεδρικό μέγαρο περίπου 220 δημάρχους πόλεων και κοινοτήτων όπου σημειώθηκαν καταστροφές το τελευταίο πενθήμερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια των ταραχών που άρχισαν την περασμένη Τρίτη πυρπολήθηκαν σχεδόν 1.000 κρατικά και δημοτικά κτίρια, 5.000 αυτοκίνητα και 10.000 κάδοι απορριμάτων.

Καταγράφτηκαν επίσης 250 επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πάνω από 700 αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα