Μάλτα: Με sms πυροδοτήθηκε η βόμβα που σκότωσε τη Δάφνη

Μάλτα: Με sms πυροδοτήθηκε η βόμβα που σκότωσε τη Δάφνη

Με γραπτό μήνυμα μέσα από βάρκα φέρεται να ενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο παγιδευμένο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου

Η βόμβα που σκότωσε την δημοσιογράφο Δάφνη Καρουάνα Γκαλίτσια ενεργοποιήθηκε μέσω sms το οποίο στάλθηκε από βάρκα, πιστεύουν οι αρχές της Μάλτας. Η Γκαλίτσια είχε δολοφονηθεί στις 16 Οκτώβρη όταν εξεράγη βόμβα με την οποία ήταν παγιδυμένο το αυτοκίνητό της.

Η δολοφονία που προκάλεσε οργή τόσο στη Μάλτα όσο και διεθνώς, αλλά και αντιδράσεις από πολίτες, δημοσιογράφους αλλά και πολιτικούς, υπήρξε μία ευθεία επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Για τον φόνο της δημοσιογράφου, οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε 10 προσαγωγές, τρεις από τις οποίες μετετράπησαν σε συλλήψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Τζορτζ Ντετζόρτζιο είναι ο άνθρωπος που έστειλε το γραπτό μήνυμα ενεργοποιώντας τη βόμβα που σκότωσε την Γκαλίτσια, αφού έλαβε σήμα από τον αδελφό του Άλφρεντ, ο οποίος πιστεύεται ότι λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος. Μία βάρκα έχει κατασχεθεί, ενώ οι αρχές έχουν βρει κινητά τηλέφωνα στον πάτο της θάλασσας, μπροστά στο λιμάνι της Βαλέτας. Οι κατηγορούμενοι, Βίνσεντ Μουσκάτ 55 ετών, Τζωρτ Ντετζόρτζιο 54 και Άλφρεντ Ντετζόρτζιο 52 ετών, αρνούνται τις κατηγορίες.

Η οικογένεια της Δάφνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η δημοσιογράφος δεν πραγματοποιούσε έρευνα για κανέναν από τους 10 προσαχθέντες.

Πηγή: skynews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάλτα: Κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών για τη δολοφονία της Daphne Galizia

SHARE:

24Media Network