Μαριούπολη: Οι Ρώσοι λένε ότι έπεσε στα χέρια τους

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι λένε ότι έπεσε στα χέρια τους
Μαριούπολη Sputnik via AFP

Η επίσημη ενημέρωση από πλευράς Ρωσίας αναφέρει ότι η Μαριούπολη βρίσκεται πια στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Την οριστική κατάκτηση της Μαριούπολης μεταδίδουν την τελευταία ώρα τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η πόλη βρίσκεται πια εξ ολοκλήρου σε ρωσικά χέρια.

Εξαιρείται, όπως οι ίδιοι οι Ρώσοι αναφέρουν, το εργοστάσιο Azovstal στο οποίο παραμένουν 2.000 Ουκρανοί μαχητές που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Η ενημέρωση του Πούτιν αποτυπώθηκε στο παρακάτω video.

Είναι απορίας άξιον βέβαια ότι την ενημέρωση φέρεται να έχει κάνει ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας ο οποίος παρέμενε εξαφανισμένος τις πολλές τελευταίες ημέρες γεγονός που πυροδότησε σενάρια επί σεναρίων για την τύχη του.

Κατά την εντολή Πούτιν οι Ρώσοι δεν θα επιτεθούν στο εργοστάσιο καθώς η επίθεση κρίνεται άσκοπη στην παρούσα φάση.

Οι 2.000 μαχητές βρίσκονται πάντως εντελώς απομονωμένοι και χωρίς ανεφοδιασμό με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Υπουργός Άμυνας, κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν τόνισε ότι “το καθεστώς του Κιέβου είχε μετατρέψει τα τελευταία οκτώ χρόνια τη Μαριούπολη σε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και κόμβο μεταφορών. Εγινε στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα του τάγματος του Αζόφ. Υπήρχε μεγάλη ποσότητα βαρέων όπλων και πυραυλικά συστήματα που μπορούσαν να απειλήσουν ρωσικό έδαφος”.

Πάντα κατά τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας έχουν παραδοθεί 1478 Ουκρανοί μαχητές αλλά 2000 παραμένουν ακόμη μέσα στο εργοστάσιο.

Το λιμάνι της Μαριούπολης στην Αζοφική θάλασσα ήταν εξ αρχής ένας από τους μεγάλους στόχους της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Αν και εφόσον οι Ρώσοι το ελέγξουν απόλυτα, ελέγχουν ουσιαστικά ένα μεγάλο “διάδρομο” που εκτείνεται από την Κριμαία (ρωσικό έδαφος από το 2014) μέχρι το ανατολικό άκρο της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. Η Ρωσία, κοινώς, επεκτείνει την “επιρροή” στους θαλάσσιους δρόμους της περιοχής και καθίσταται κυρίαρχη εξουδετερώνοντας την όποια ουκρανική ισχύ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα