Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη – Τραυματίστηκαν δύο Έλληνες

Διαβάζεται σε 2'
Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη – Τραυματίστηκαν δύο Έλληνες
Φωτογραφία αρχείου iStock

Δύο Έλληνες ναυτικοί κι ένας Αιγύπτιος μάγειρας τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη από χτύπημα νάρκης που σημειώθηκε σε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Σοβαρές ζημιές υπέστη ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από χτύπημα νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά αναφέρουν ότι το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Izmail, στο Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά, όταν κινδύνευσε να βυθιστεί το πρωί της Τετάρτης (27/12) ύστερα από χτύπημα από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του, η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος -που είναι Έλληνες- τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία τους

Από την έκρηξη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή, ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα