Με ΦΕΚ ο Ράμα δεσμεύει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα

Με ΦΕΚ ο Ράμα δεσμεύει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα
Ο Edi Rama AP

Η Αλβανία προχωρά στην αναγκαστική απαλλοτρίωση των περιουσιών των Ελλήνων που κατοικούν στη Χειμάρρα, έναντι εξευτελιστικών ποσών, με στόχο την ανέγερση πολυτελών κατοικιών. Τι είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη Ρουμανία.

Επί ποδός η ελληνική κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Αλβανίας για δέσμευση των περιουσιών των Ελλήνων που κατοικούν στη Χειμάρρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε από το Βουκουρέστι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

 “Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία”, είπε και σημείωσε ότι “αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη”. “Συνεπώς είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν”, υπογράμμισε.

Στην είδηση αντέδρασε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας. Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, είπε:

“Πρέπει να υπάρχει προσφυγή στα δικαστήρια για να ορίζει η δικαστική αρχή την αποζημίωση για να ανταποκρίνεται στις συνθήκες του ακινήτου. Εδώ υπάρχει θέμα υπάρχει το πρωτόκολλο των Παρισίων που προστατεύει την περιουσία δεν μπορούν να προβούν σε τέτοια ενέργεια, και ειδικά στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, πολύ καλά έκανε ο Τσίπρας αν απείλησε, πρέπει να προστατευτούν τα συμφέροντα της μειονότητας, μιλάμε για αναγνωρισμένη μειονότητα με δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Θα το παρακολουθήσουμε. Από τη ΝΔ έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και ο Μητσοτάκης έχει ασχοληθεί με τα θεματα αυτά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα