Μεγάλα προβλήματα από το χιόνι αλλά και τις μετακινήσεις στις ΗΠΑ

Μεγάλα προβλήματα από το χιόνι αλλά και τις μετακινήσεις στις ΗΠΑ

Η απόφαση εκατομμυρίων Αμερικανών να αψηφήσουν το χιόνι και να πάνε στις δουλειές τους χειροτέρεψε τις μεταφορές με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα σε πόλεις και αεροδρόμια

 Εκατομμύρια Αμερικανοί αψήφησαν την Τετάρτη το τσουχτερό κρύο και προσπάθησαν να πάνε στις δουλειές τους στις βορειανατολικές πολιτείες της Αμερικής, όπου έχουν πέσει περισσότερα από 30 εκατοστά χιονιού σε διάφορες περιοχές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές πόλεις και αεροδρόμια.

Στην Νέα Υόρκη η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε προβλεφθεί για σήμερα ήταν οι -10° Κελσίου ενώ ο παγωμένος αέρας έριχνε τον υδράργυρο στους -21 βαθμούς, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Τα σχολεία άνοιξαν και οι γραμμές του μετρό λειτούργησαν σχεδόν με κανονικούς ρυθμούς, όμως ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο επικρίνεται για τους κακούς χειρισμούς του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του δεύτερου κατά σειρά κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη μεγαλούπολη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, εδώ και 4 εβδομάδες.

Περισσότερα από 1700 εκχιονιστικά μηχανήματα και οχήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος κινητοποιήθηκαν με στόχο την απομάκρυνση του χιονιού από τους δρόμους της Νέας Υόρκης, όμως το κύμα κακοκαιρίας ενέσκηψε πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί και οι ομάδες συντήρησης του οδικού δικτύου χρειάστηκαν χρόνο για να αναλάβουν δράση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολυάριθμα μποτιλιαρίσματα και τροχαία ατυχήματα.

Λίγο νοτιότερα, στην Ουάσιγκτον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε σιγά-σιγά να λειτουργεί. Οι κρατικές υπηρεσίες άνοιξαν δύο ώρες αργότερα από το συνηθισμένο αν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι το επιθυμούσαν και ήταν δυνατό να το κάνουν, έλαβαν άδεια να εργαστούν από τα σπίτια τους. Η χθεσινή επίσης ουσιαστικά ήταν ημέρα αργίας λόγω του χιονιού.

Οι μαθητές της πρωτεύουσας απόλαυσαν ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο: μετά την επίσημη αργία της Δευτέρας, προς τιμή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τα σχολεία έκλεισαν χθες εξαιτίας της χιονόπτωσης και παρέμειναν κλειστά και σήμερα.

Η Φιλαδέλφεια και το Σικάγο καλύφθηκαν επίσης από ένα παχύ στρώμα χιονιού 40 εκατοστών με την κακοκαιρία να προκαλεί ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων και προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ο ιστότοπος FlightAware.com, ο οποίος παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κυκλοφορία των αεροσκαφών, ανέφερε περισσότερες από 1400 ματαιώσεις πτήσεων από ή προς τις ΗΠΑ σήμερα, μετά τις 3000 ακυρώσεις χθες.

Οι κυβερνήτες του Ντέλαγουερ, του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι βορειανατολικές πολιτείες της Αμερικής είχαν πληγεί και πριν από δύο εβδομάδες από ένα κύμα πολικού ψύχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network