Μεγάλη διαδήλωση κατά του Ερντογάν στη Γερμανία

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Ερντογάν στη Γερμανία

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν το Σάββατο σε ογκώδη διαδήλωση κατά του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία

Περίπου 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κολωνία κατά της κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τους οργανωτές της διαμαρτυρίας.

Οι περίπου 80.000 ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κοινότητας των Αλεβιτών.

"Για την άμεση διενέργεια νέων εκλογών", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κοινότητας των Αλεβιτών της Γερμανίας Αλί Ντογκάν, αναφερόμενος στη διαδήλωση αυτή κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η πιο σημαντική στη Γερμανία από τότε που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης κατά του Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ήλθαν από διάφορα μέρη της Γερμανίας, αλλά επίσης από τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία, συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα:"Η Ταξίμ (το όνομα της πλατείας της Κωνσταντινούπολης που έγινε σύμβολο της εξέγερσης κατά του Ερντογάν) είναι παντού. Η αντίσταση είναι παντού. Ας τελειώνουμε με τη δικτατορία του Ερντογάν".

Ο αλεβιτισμός έχει ορισμένες ομοιότητες με το σιιτικό ισλάμ. Στη Γερμανία, όπου ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι, η κοινότητα των Αλεβιών αριθμεί περίπου 500.000 άτομα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αλεβιτισμού είναι η ισότητα ανδρών και γυναικών.

Πολλές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία, κυρίως στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network