Μελόνι: “Προσπάθησα να μεσολαβήσω μέχρι τελευταία στιγμή με την Πολωνία και την Ουγγαρία”

Μελόνι: “Προσπάθησα να μεσολαβήσω μέχρι τελευταία στιγμή με την Πολωνία και την Ουγγαρία”
Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Virginia Mayo

Την πρόθεσή της να μεταπείσει τους ηγέτες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας για τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, εξέφρασε η Τζόρτζια Μελόνι. Τα μεγάλα "αλλά" της Ιταλίδας πρωθυπουργού για τη στάση των δύο χωρών.

Στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, όπου Πολωνία και Ουγγαρία τάχθηκαν εκ νέου κατά της πολιτικής συμφωνίας της Ευρώπης για το μεταναστευτικό, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε: “Για το μεταναστευτικό, προσπάθησα να μεσολαβήσω μέχρι τέλους με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάντως με τις δύο αυτές χώρες”.

“Η θέση τους, βέβαια, δεν αφορά την εξωτερική διάσταση η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την Ιταλία και είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό, με την συναίνεση όλων”, πρόσθεσε η Μελόνι, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να μεταβεί για επίσκεψη στην Βαρσοβία.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, πάντως, “το θέμα που θέτουν οι Ούγγροι και οι Πολωνοί δεν στερείται βάσης” διότι “είναι πιθανόν οι δύο χώρες που βοηθούν περισσότερο τους Ουκρανούς πρόσφυγες και η οικονομική στήριξη από μέρους της ΕΕ είναι ανεπαρκής”.

Με αναφορά στη συνεργασία με την αφρικανική ήπειρο, η Μελόνι δήλωσε ότι “αν η ΕΕ προσφέρει μια δυνατότητα επιλογής στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Αφρική, η όλη προσέγγιση θα αλλάξει” και ότι “η Αφρική δεν είναι φτωχή αλλά, αντιθέτως, πρόκειται για έναν μεγάλο παραγωγό ενέργειας και ιδίως καθαρής ενέργειας”.

Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, τόνισε ότι “στο πεδίο της οικονομίας, συζητήθηκε το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανταγωνιστικότητας, ζητώντας ίσους όρους για τις χώρες με μικρότερο δημοσιονομικό περιθώριο, κάτι που σημαίνει ευελιξία στη χρήση των διαθέσιμων πόρων”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα