Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο κέντρο της πόλης – Δύο συλλήψεις

Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο κέντρο της πόλης – Δύο συλλήψεις

Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς σε πολυσύχναστο δρόμο - Για εσκεμμένη ενέργεια κάνει λόγο η αστυνομία

Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο οδηγός του οχήματος και ένας ακόμη άνδρας έχουν συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Άμεσης βοήθειας, στο νοσοκομείο διακομίστηκαν 13 άνθρωποι, ενώ άλλοι δύο έλαβαν επι τόπου τις πρώτες βοήθειες. Ανάμεσα σε αυτούς που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα, ήταν και ένα μικρό κοριτσάκ προσχολικής ηλικίας, που μεταφέρθηκε με τραύμα στο κεφάλι, σε σοβαρή κατάσταση.

H αστυνομία έχει επιβεβαιώσει 14 τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί, σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ περίπου στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα) ένα όχημα (SUV) έπεσε πάνω τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το όχημα παραβίασε κόκκινο φανάρι στην Flinders Street, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανθρώπους που “πετάγονταν” παντού, ενώ αναφέρουν ότι το όχημα δεν φρέναρε πριν χτυπήσει τους πεζούς.


Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και ζητείται από τους πολίτες να μην την προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία αναφέρει πως πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια, όμως είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουν εάν πρόκειται για τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα οι παρακάτω είναι οι δύο συλληφθέντες.

 

Πληροφορίες:BBC, Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα