Μέρκελ: Χρειαζόμαστε 'ευρωπαϊκή προσέγγιση' στο προσφυγικό και στην φύλαξη των συνόρων

German Chancellor Angela Merkel gestures as she gives a speech at the German sustainable development congress in Berlin, May 13, 2013. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: POLITICS ENVIRONMENT HEADSHOT)
German Chancellor Angela Merkel gestures as she gives a speech at the German sustainable development congress in Berlin, May 13, 2013. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: POLITICS ENVIRONMENT HEADSHOT) REUTERS

Η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μας δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση για να λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς. Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι πρέπει να προστατεύσουμε καλά τα εξωτερικά σύνορα», τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την Ημέρα της Γερμανικής Οικονομίας νωρίτερα σήμερα στο Μόναχο, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει κάποιους από τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

«Για αυτό το ΝΑΤΟ ανέλαβε τώρα την αποστολή μαζί με την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούμε ακόμη να δούμε την επίδραση αυτών των μέτρων. «Εμείς - και τα 28 κράτη-μέλη - θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση», σημείωσε.

Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε πάντως τους Γερμανούς επιχειρηματίες για την στάση τους στην προσφυγική κρίση, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες δοκιμής για τους πρόσφυγες, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κατώτατος μισθός.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας

Ο Μπαν Γκι Μουν καταγγέλλει τη στάση των Βαλκανικών χωρών σε βάρος των προσφύγων

SHARE:

24Media Network