Μέρκελ: Να σταθούμε στο ύψος των ανθρωπιστικών ευθυνών μας

Μέρκελ: Να σταθούμε στο ύψος των ανθρωπιστικών ευθυνών μας
ANDREA BONETTI

Επιτάχυνση των προσπαθειών αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος στη Σύνοδο για το προσφυγικό της Βιέννης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, συνάπτοντας νέες συμφωνίες για τον γρήγορο επαναπατρισμό εκείνων των προσφύγων το αίτημα των οποίων για χορήγηση ασύλου απορρίπτεται. "Θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και ταυτόχρονα να σταθούμε στο ύψος των ανθρωπιστικών ευθυνών μας", είπε η Μέρκελ μετά τη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό που διεξήχθη στη Βιέννη.

"Είναι απαραίτητο να συνάψουμε συμφωνίες με τρίτες χώρες, κυρίως στην Αφρική, αλλά επίσης στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν (...) για να αποσαφηνιστεί ότι εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρώπη θα σταλούν πίσω στις χώρες προέλευσής τους", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε καλέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της ως ενιαίος οργανισμός και από τη μία να προχωρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία, φροντίζοντας από την άλλη να προχωρήσει το relocation σε χώρες της Ευρώπης που κινείται με "ρυθμούς χελώνας".

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ Γ.Τ. Πρωθυπουργού |Andrea Bonetti

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι ευθύνες της Ευρώπης

SHARE: