Μέρκελ: Θα πάμε πιο κοντά στην Τουρκία. Δεν θα εγκαταλειφθεί η Ελλάδα

Μέρκελ: Θα πάμε πιο κοντά στην Τουρκία. Δεν θα εγκαταλειφθεί η Ελλάδα

“Βασικό στοιχείο είναι, να αναστείλει τελείως η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά” είπε μεταξύ άλλων η καγκελάριος (Vid)

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί έστειλε η καγκελάριος σημειώνοντας ωστόσο πως η Ευρώπη θα έρθει πιο κοντά στην Τουρκία. Όπως είπε, αμέσως μετά το δείπνο των “28”, “η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και θα πρέπει να δοθούν τα μέσα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση”.

Η κ. Μέρκελ είπε επίσης πως στη Σύνοδο συζητήθηκε και το θέμα των άλλων εναλλακτικών δρόμων προς την Ευρώπη και πως όλη Ευρώπη θα παρακολουθεί πολύ στενά το ζήτημα. “Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να τα επεξεργαστούμε. Βρισκόμαστε στην αρχή” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Όσον αφορά την Τουρκία, πρέπει να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας, την απελευθέρωση της βίζα και το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε το πρωί. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να πάμε πιο κοντά στην Τουρκία και φυσικά, όλοι δεσμευόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Για την συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε πως ευελπιστεί “να καταλήξουμε σε ένα κοινό ανακοινωθέν ΕΕ – Τουρκίας” σημειώνοντας: “Βασικό στοιχείο είναι, να αναστείλει τελείως η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν οι διακινητές μεταναστών. Κάθε αίτηση θα πρέπει να εξετάζεται σε μεμονωμένη βάση, κάτι πολύ δύσκολο από πλευράς διοικητικής μέριμνας, όμως θα πρέπει όλα τα κράτη μέλη να συνεισφέρουν - και φυσικά και η Γερμανία - ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας ελπίζουμε, να μπορέσουν να συνεργαστούν όλες οι αρχές της Ευρώπης, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανησυχία Ολάντ για μια τελική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από Μέρκελ - Ολάντ

SHARE:

24Media Network