Μέρκελ: Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια

default image

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε στο γερμανικό κοινοβούλιο για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού

“Είναι δικαίωμα να έχουν όλα τα κοινοβούλια τη δική τους τοποθέτηση και θέση. Αυτό ισχύει κυρίως για την ευρωζώνη. Είμαστε 19 κράτη με κοινό νόμισμα που αποβλέπει στην ευημερία ολόκληρης της ευρωζώνης” ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική βουλή. Σε ό, τι αφορά στην αίτηση Τσίπρα την Τρίτη στους Θεσμούς “οι ΥΠΟΙΚ διαβουλεύτηκαν επί της πρότασης του πρωθυπουργού. Περιμένουμε την απόφαση του eurogroup” σημείωσε όμως όπως είπε δεν γίνεται να παρθεί καμιά απόφαση πριν το δημοψήφισμα.

“Η Ευρώπη είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή πριν από πέντε χρόνια. Είμαστε ισχυροί λόγω της πολιτικής της Γερμανίας. Σήμερα οι 18 δεν φοβούνται από τις αναταράξεις της Ελλάδας” σημείωσε και τόνισε πως το βασανιστήριο σε αυτή την περίπτωση είναι  για τους ανθρώπους στην Ελλάδα.

“Τα ποσά δεν είναι το θέμα. Το θέμα από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης μέχρι σήμερα, είναι ότι η Ευρώπη έχει κοινό πεπρωμένο και είναι κοινότητα δικαίου και ευθύνης. Αυτή πρέπει να οδηγήσει στη δυνατότητα συμβιβασμού. Και η Γερμανία και η Ελλάδα και η Γαλλία πρέπει να βρει μια δυνατότητα συμβιβασμού” ανέφερε και τόνισε πως “ένας καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος που θέλει μια συμφωνία ανεξάρτητα του τι θα στοιχίσει, αλλά εκείνος που σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα εθνικά δίκαια”.

Η Καγκελάριος σημείωσε πως η ευρωζώνη είναι πιο δυνατή από ότι το 2010. Κατανοώντας την Ευρώπη ως κοινότητα δικαίου και εμπιστοσύνης, λέω στην κυβέρνηση πως όλα τα προγράμματα έχουν ένα στόχο σταθεροποίησης στην Ευρώπη, είπε και σημείωσε πως το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παίζεται στα ζάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα