Μέρκελ για Αν. Μεσόγειο: “Υποστηρίζουμε την Ελλάδα”

Μέρκελ για Αν. Μεσόγειο: “Υποστηρίζουμε την Ελλάδα”
Η Άνγκελα Μέρκελ Eurokinissi

Η Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε δημοσίως τη στήριξή της στην Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι "δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των σχέσεών της με την Τουρκία".

Ως δείγμα σαφούς στήριξης στην Ελλάδα μπορεί να εκληφθεί αποστροφή από σημερινές δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου της Αγγελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “υποστηρίζουμε την Ελλάδα, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούονται να το κάνουν και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία”.

Μένε να δούμε αν αυτή η λεκτική στήριξη λάβει και πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τις επόμενες ημέρες και ενώ η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης.

Η κυρία Μέρκελ συμπλήρωσε επίσης ότι θα αναλάβει να ενημερώσει τηλεφωνικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση της Ευρώπης για να καταλήξει: “Eργαζόμουν και εργάζομαι για να μην υπάρξουν περαιτέρω κλιμακώσεις”.

Επίσης, η καγκελάριος εκμυστηρεύτηκε ότι είχε ζωηρή συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν για τα ελληνοτουρκικά και τόνισε ότι “η διαμάχη δύο μελών του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους”.

Νωρίτερα ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τόνισε: “Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ, σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Το θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα, προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην Μεσόγειο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα