Κοροναϊός: Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάσεις και συνεντεύξεις Τύπου στην Ιαπωνία

Οι φίλοι Ιαπωνικής ομάδας περιμένουν στη σειρά
Οι φίλοι Ιαπωνικής ομάδας περιμένουν στη σειρά AP

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις ακυρώνουν τις συνεντεύξεις Τύπου και επιλέγουν να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) προστέθηκε σήμερα στον κατάλογο των ιαπωνικών επιχειρήσεων που ακυρώνουν συνεντεύξεις Τύπου λόγω των φόβων για κλιμάκωση της επιδημίας του κοροναϊού και επιλέγουν αντ’ αυτού την τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Η απόφαση της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, που ακολούθησε το παράδειγμα άλλων επιχειρήσεων, αποτυπώνει την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των εταιριών για τον ιό αφού η κυβέρνηση κάλεσε τις επιχειρήσεις να ενθαρρύνουν την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου και να κατανείμουν αναλόγως τις βάρδιες των εργαζομένων.

ADVERTISING

Το κυβερνητικό σχέδιο, που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, καλεί επίσης όσους εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος ή πυρετό να παραμένουν σπίτι τους και ζήτησε από τους διοργανωτές εκδηλώσεων να εξετάσουν προσεκτικά εάν θέλουν να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

«Θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη με φυσική παρουσία, αλλά σκεφθήκαμε την επιρροή του κοροναϊού», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος και εισερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της MUFG Χιρονόρι Καμεζάουα σε τηλεδιάσκεψη ύστερα από την ανακοίνωση επένδυσης στην εφαρμογή υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων (ride-hailing) Grab στη Σιγκαπούρη.

Η Nissan Motor περιόρισε την παρουσίαση ενός νέου οχήματος σε livestream, ενώ η Nomura Holdings έδωσε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν και μέσω τηλεδιάσκεψης για ένα νέο επενδυτικό της προϊόν. Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 160 εγχώρια κρούσματα, εκτός από τα 691 που έχουν αναφερθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα. Σήμερα η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κοροναϊό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιαπωνία

24Media Network