Meta: Ο Ζούκενμπεργκ ετοιμάζεται για ακόμη 10.000 απολύσεις

Meta: Ο Ζούκενμπεργκ ετοιμάζεται για ακόμη 10.000 απολύσεις
Mark Zuckerberg AP Photo/Nick Wass, File

Νέο "κύμα" απολύσεων ετοιμάζεται να κάνει ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ, περίπου έξι μήνες μετά την ανακοίνωση 11.000 απολύσεων.

Σε τουλάχιστον 10.000 νέες απολύσεις αναμένεται να προχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μόλις μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση 11.000 απολύσεων από την εταιρεία.

Παράλληλα, αναμένεται να προχωρήσει σε “πάγωμα” προσλήψεων στο πλαίσιο του “έτους αποτελεσματικότητας” της εταιρείας.

Στο αποκορύφωμά της το περασμένο έτος, η Meta είχε φτάσει τους 87.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με την πλειονότητα των προσλήψεων να πραγματοποιούνται από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η αναδιάρθρωση και οι απολύσεις στις τεχνολογικές ομάδες της Meta αναμένονται στα τέλη Απριλίου και στις επιχειρηματικές ομάδες στα τέλη Μαΐου.

Ο τελικός στόχος της αναδιάρθρωσης είναι “η βελτίωση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας, η δραματική αύξηση της παραγωγικότητας και των εργαλείων των προγραμματιστών, η βελτιστοποίηση της κατανεμημένης εργασίας και πολλά άλλα”, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Η ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι κρίνεται αναγκαίο να αλλάξει το καθεστώς της εργασίας εξ αποστάσεως για μηχανικούς.

“Η πρώιμη ανάλυσή μας από τα δεδομένα απόδοσης δείχνει ότι οι μηχανικοί που είτε εντάχθηκαν στη Meta αυτοπροσώπως και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε απομακρυσμένες θέσεις είχαν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που εντάχθηκαν απομακρυσμένα […]Σας ενθαρρύνω όλους να βρείτε περισσότερες ευκαιρίες να εργάζεστε με τους συναδέλφους σας αυτοπροσώπως”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα