Εσπευσμένα στην Ιαπωνία ο σχεδιαστής των αντιδραστήρων

Εσπευσμένα στην Ιαπωνία ο σχεδιαστής των αντιδραστήρων

Ο επικεφαλής του αμερικανικού πολυεθνικού κολοσσού που σχεδίασε τους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μεταβαίνει εσπευσμένα στην Ιαπωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού General Electric Τζεφ Ίμελτ, μεταβαίνει στην Ιαπωνία για σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και οι επικεφαλής της TEPCO, της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπου συντελείται από τις 11 Μαρτίου η σημαντικότερη πυρηνική καταστροφή στον πλανήτη, από την εποχή του Τσερνόμπιλ.

"Πηγαίνει στην Ιαπωνία για να συναντηθεί με πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους. Έχει οριστεί συνάντηση και με την TEPCO ", ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Ντέϊρντρι Λατούρ, την Παρασκευή.

Μηχανικοί του αμερικανικού κολοσσού της παγκόσμιας οικονομίας, που σχεδίασαν τους αντιδραστήρες, που χρησιμοποιούνται στον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, έχουν ήδη αναταποκριθεί με συμβουλευτική παρουσία στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης, όχι όμως απευθείας, αλλά μέσω του στρατηγικού εταίρου στον πυρηνικό τομέα της General Electric στην Ιαπωνία, της εταιρείας Hitachi, όπως ενημέρωσε τον τύπο η κ.Λατούρ.

Η γαλλίδα επικεφαλής της εταιρείας Areva, Αν Λοβερζόν, που κατασκεύασε τους αντιδραστήρες, βρίσκεται ήδη στην Ιαπωνία, από όπου την Πέμπτη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στείλει προσωπικό που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα.

Εν τω μεταξύ ο αμερικανικός κολοσσός βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής στις ΗΠΑ, αυτήν την εβδομάδα ύστερα από δημοσίευμα των Τάϊμς της Νέας Υόρκης, που αποκάλυπτε ότι η General Electric δεν έχει καταβάλλει τους φόρους επί των εσόδων στο κράτος για το 2010.

Ο Ίμελτ, που στο παρελθόν υπηρέτησε ως μέλος επιτροπής για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στον Λευκό Οίκο, υπεραμύνθηκε της τακτικής της εταιρείας, επί των φορολογικών θεμάτων, σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον.

SHARE:

24Media Network