Απάνθρωπο: Μετέφερε 1.500 χελώνες στη βαλίτσα του, δεμένες με μονωτική ταινία

τα χελωνάκια που βρέθηκαν δεμένα με μονωτική ταινία σε βαλίτσες
τα χελωνάκια που βρέθηκαν δεμένα με μονωτική ταινία σε βαλίτσες BUREAU OF CUSTOMS NAIA/ FACEBOOK

Τα χελώνια θα κατέληγαν ως κατοικίδια ή... φαγητό και θα έκαναν πλουσιότερο τον επίδοξο λαθρέμπορο κατά 4,5 εκατ. πέσος.

Αντιμέτωπος με ένα απροσδόκητο εύρημα βρέθηκαν οι αρχές των Φιλιππίνων στο αεροδρόμιο της Μανίνας., ανακαλύπτοντας 1.529 χελωνάκια δεμένα με μονωτική ταινία, μέσα σε αποσκευές.

Τα χελωνάκια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα μέσα σε βαλίτσες, καθώς εκτιμάται ότι ο επίδοξος λαθρέμπορος φοβήθηκε την τελευταία στιγμή τη σύλληψη και εγκατέλειψε τα σχέδιά του. Υπολογίζεται ότι αν είχε καταφέρει να τα πουλήσει θα γινόταν πλουσιότερος κατά 4,5 εκατ. πέσος (περί τις 90.000 ευρώ).

Σε περίπτωση σύλληψής του, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με δύο χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο ύψους 200.000 πέσος, καθώς οι εν λόγω χελώνες ως είδος υπόκεινται στη νομοθεσία την προστασία της άγριας ζωής.

Οι περισσότερες από τις χελώνες που εντοπίστηκαν ανήκουν στο είδος Sulcata Tortoise που βρίσκεται στην "κόκκινη λίστα" απειλούμενων ειδών διεθνώς.

Αν αναρωτιέστε γιατί μπορεί κάποιος να πλήρωνε τόσο ακριβά για μία τέτοια χελώνα, οι λόγοι είναι πολλοί: Υπάρχουν εκείνοι που τις θέλουν ως κατοικίδια, ενώ σε κάποιες κουλτούρες αποτελούν εκλεκτό... έδεσμα, αλλά και ευεργετικό αφροδισιακό! Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις θανατώνονται, πολτοποιούνται και η σκόνη τους χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους.

Τα χελωνάκια έχουν παραδοθεί πλέον στις αρμόδιες αρχές. Οι χελώνες βρέθηκαν στις αποσκευές πτήσεις της Philippines Airlines που προερχόταν από το Χονγκ Κονγκ.


SHARE:

24Media Network