Μεξικό: Κριτικός τέχνης κατέστρεψε έργο αξίας 20.000 δολαρίων

Μεξικό: Κριτικός τέχνης κατέστρεψε έργο αξίας 20.000 δολαρίων
Μεξικό: Κριτικός τέχνης κατέστρεψε έργο αξίας 20.000 δολαρίων Twitter/ @paveleguez

Ήταν "σαν το έργο να άκουσε το σχόλιο μου και να ένιωσε τι σκεφτόμουν γι αυτό", είπε μια κριτικός τέχνης η οποία κατά λάθος κατέστρεψε δημιουργία του καλλιτέχνη Gabriel Rico

Μια κριτικός έργων τέχνης κατέστρεψε ένα σπουδαίο κομμάτι σε έκθεση στο Μεξικό, ξεκινώντας μια τεράστια κουβέντα γύρω από το “τι θεωρείται τελικά τέχνη;”

Η Avelina Lesper δήλωσε ότι κατέστρεψε το έργο κατά λάθος, αν και προηγουμένως είχε τοποθετήσει ένα άδειο τενεκεδάκι σόδας ακριβώς δίπλα δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιφρόνησή της για το έργο. 

Το έργο του Μεξικανού καλλιτέχνη Gabriel Rico, περιελάμβανε αντικείμενα καθημερινής χρήσης των ανθρώπων, όπως μπαλάκια του τένις ή αντικείμενα που μπορούν να εντοπιστούν στη φύση όπως πέτρες και φτερά. 

Ύστερα από το λάθος της η Lesper σχολίασε χαρακτηριστικά “Ήταν σαν το έργο να άκουσε το σχόλιο μου και να ένιωσε τι σκεφτόμουν γι αυτό”. 

Σύμφωνα με τον Guardian, η αξία του έργου ήταν 20.000 δολάρια και η γκαλερί επέκρινε την Lesper για τη συμπεριφορά της, είτε επρόκειτο για ατύχημα είτε όχι. 

“Το ότι πλησίασε το έργο, τοποθέτησε ένα τενεκεδάκι σόδα και το φωτογράφισε ως ένδειξη κριτικής, ήταν απαράδεκτο”. Σχολίασαν ότι η συμπεριφορά της είναι ένδειξη έλλειψης επαγγελματισμού και σεβασμού προς τον καλλιτέχνη και το έργο του. 

Η Lesper υπερασπιζόμενη μέχρι την τελευταία στιγμή το λάθος της πρότεινε στη γκαλερί να αφήσουν το έργο έτσι, σπασμένο, ώστε να δείξουν την “εξέλιξη”, ιδέα που γρήγορα απορρίφθηκε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα