Μεξικό: Νεκρό βρέφος που το άρπαξε ανεμοστρόβιλος από την αγκαλιά των γονιών του

Μεξικό: Νεκρό βρέφος που το άρπαξε ανεμοστρόβιλος από την αγκαλιά των γονιών του

Με τον θάνατο του μωρού, οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο ανέρχονται πλέον στους 14, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν παιδιά.

Οι μεξικανικές αρχές βρήκαν νεκρό το βρέφος που αγνοείτο αφότου το άρπαξε από την αγκαλιά των γονιών του ένας ανεμοστρόβιλος  στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Με τον θάνατο του μωρού, οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο ανέρχονται πλέον στους 14, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν παιδιά.

Ο δήμαρχος της Σιουδάδ Ακούνια, Εβαρίστο Λένιν Πέρες, είπε ότι οι γονείς και το μωρό έκαναν βόλτα στον δρόμο όταν τους χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο ανεμοστρόβιλος, που κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αιφνιδίασε τους κατοίκους της Σιουδάδ Ακούνια. Σπίτια καταστράφηκαν, κολόνες έπεσαν στους δρόμους και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν. Από το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο τραυματίστηκαν 286 άνθρωποι εκ των οποίων οι 44 παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της πόλης.

Από τον ανεμοστρόβιλο καταστράφηκαν 750 κατοικίες σε επτά φτωχογειτονιές της πόλης. "Θα τις ξαναχτίσουμε, όχι όπως ήταν αλλά καλύτερες", υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο αφού περιόδευσε στην πληγείσα περιοχή, νωρίτερα σήμερα.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε επτά συνοικίες της πόλης, με ταχύτητα που κυμαινόταν μεταξύ 270-300 χιλιομέτρων την ώρα. Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προκλήθηκε από ένα ψυχρό μέτωπο που συναντήθηκε με μια μάζα θερμού αέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι γειτονιές που χτυπήθηκαν είναι φτωχικές και κατοικούνται κυρίως από εργάτες εργοστασίων κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

"Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε δυστυχώς από τη φτωχότερη περιοχή της Ακούνια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε εργοστάσια και ζουν σε μικρά σπίτια, χτισμένα με τα φτηνότερα οικοδομικά υλικά", εξήγησε ο Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκες, διευθυντής ξενοδοχείου σε μια ζώνη που δεν επλήγη από το φαινόμενο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network