Μεξικό: Επτά νεκροί σε ένοπλη επίθεση σε μπαρ σε θέρετρο

Άνδρες της αστυνομίας του Μεξικού σε σημείο επίθεσης στο Ακαπούλκο (φωτό αρχείου)
Άνδρες της αστυνομίας του Μεξικού σε σημείο επίθεσης στο Ακαπούλκο (φωτό αρχείου) AP

Η επίθεση στην Πλάγια δελ Κάρμεν, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους τουρίστες, συνδέεται κατά πάσα πιθανότατα με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες μέσα σε ένα μπαρ στο παραλιακό θέρετρο Πλάγια δελ Κάρμεν, στο ανατολικό Μεξικό, σε μια επίθεση που κατά πάσα πιθανότατα συνδέεται με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Τα έξι από τα θύματα πέθαναν επί τόπου ενώ το έβδομο ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως ανέφερε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο γραμματέας δημόσιας ασφάλειας της Πολιτείας Κιντάνα Ρόο, Αλμπέρτο Καπέλα.

Το μπαρ απέχει περίπου 10 λεπτά από το κέντρο της Πλάγια δελ Κάρμεν, κοντά στο Κανκούν, και το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο από κόσμο.

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, η επίθεση φαίνεται ότι συνδέεται με λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Προς το παρόν όμως δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι περιοχές του Κανκούν και της Πλάγια δελ Κάρμεν είναι γνωστές για τις κατάλευκες αμμουδιές και τα τιρκουάζ νερά τους και είναι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους ξένους τουρίστες στο Μεξικό.

Τα καρτέλ των ναρκωτικών συγκρούονται μεταξύ τους διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην "αγορά". Ταυτόχρονα, το Μεξικό συγκλονίζεται από ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων αφότου οι αρχές ανέπτυξαν στρατό για να καταπολεμήσουν τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών, το 2006. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα. Το 2017 οι ανθρωποκτονίες έσπασαν κάθε ρεκόρ, ανήλθαν στις 28.711 και με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, το ρεκόρ αυτό πιθανότατα καταρρίφθηκε το 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεξικό
SHARE:

24Media Network