Μεξικό: Συνελήφθη ο “Ελ Μάρο” – Διαβόητος ηγέτης καρτέλ

Μεξικό: Συνελήφθη ο “Ελ Μάρο” – Διαβόητος ηγέτης καρτέλ
Ο "Ελ Μάρο"

Συνελήφθη ο "Ελ Μάρο", ένας "συναισθηματικός" αρχηγός καρτέλ που κατηγορείται για την αύξηση των εγκλημάτων στην πολιτεία Γκουαναχουάτο ενώ καταζητείται εδώ και χρόνια από τις αρχές.

Οι μεξικανικές ομοσπονδιακές δυνάμεις και οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν διαβόητο αρχηγό ενός καρτέλ ναρκωτικών, τον Χοσέ Αντόνιο Γιέπεζ Ορτίζ, γνωστό ως “Ελ Μάρο”, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην κεντρική πολιτεία Γκουαναχουάτο.

Ο Γιέπεζ, αρχηγός του καρτέλ της Σάντα Ρόζα ντε Λίμα, το οποίο είναι γνωστό για την κλοπή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου από διυλιστήριο, κατηγορείται για την αύξηση των εγκλημάτων στην πολιτεία αυτή, όπου δρουν βίαιες συμμορίες.

Το όνομα του σημαίνει “Βαριοπούλα” και πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ασυνήθιστο αρχηγό καρτέλ, αφού πολύ συχνά δημοσίευσε συναισθηματικά φορτισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα τον Ιούνιο μοιράστηκε με τους ακολούθους του ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κλαίει με αφορμή τη σύλληψη μελών της οικογένειάς του αλλά και φίλων του.

Ο Γιέπεζ Ορτίζ βρίσκεται στο “στόχαστρο” των αρχών εδώ και χρόνια. Συνελήφθη σήμερα μαζί με άλλους πέντε υπόπτους για την απαγωγή και παράνομη κράτηση μιας γυναίκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα